Private Tango Classes

Women’s Technique and for Couples

Krisztina is available for private classes for Ladies and couples, if you would like to work on your balance, polish your embellishments, learn how to make your movements more comfortable and maximize fluidity.
Call to book an appointment: +36 70 408 8757
Location: Roxy Stúdió, 1136 Budapest, Tátra utca 4.

Magánórák

Lánytechnikai és általános technikafejlesztés pároknak

Krisztina elérhető magánórákra hölgyeknek és pároknak egyaránt, ha szeretnéd fejleszteni az egyensúlyod, dolgozni a díszítéseiden, és megtanulni, hogyan tedd a mozdultaid kényelmesebbé és folyékonnyá.
Időpont-egyeztetés telefonon: +36 70 408 8757
Az órák helyszíne: Roxy Stúdió, 1136 Budapest, Tátra utca 4.

The Concept

“I believe that humanity and the feeling of being natural are very important elements of the creation of all relationships, the creation of harmony between dance partners. This is the base that we work with while we respect each other’s boundaries, abilities while take care of each other’s emotional, intellectual, physical health. Balance is coming from us, and we can transmit every single vibration to our dance partner. One of the most challenging part of tango is to learn this sensitive communication, to learn how to resect this flowing energy. With every single movement, we communicate energy to our dance partner. This is the energy that allows leading and following. From the very beginning, from the execution of out very first tango step we learn how to manage this energy more and more carefully, precisely and effectively. As we learn more steps we also learn out boundaries, abilities in our body, our advantages and disadvantages, and how we can transform a mistake into something good and how we can create something unique that fills us with joy.

During my classes I focus on balance, technique that can help the dancers feel more comfortable with him- or herself during the dance both in body and in soul by gaining confidence in their individual style and capabilities. During my women’s technique class I also emphasize balance, using the floor and comfort and at the same time gives useful tools to show the feminine aspects of argentine tango: how to play with the rhythm with elegance and chic, how to use the foot in a playful and feminine manner. I consider copying as the first step of learning and developing your own style and I encourage you to do the later. Like my mother said to me: “If you manage to achieve just a little bit more than I could, my efforts were not in vain.” The same approach applies to teaching and learning.

The final goal is to make you feel comfortable and successful in dancing with anyone around the world by giving you options and tools to use and work with and the freedom to choose from these tools on the dancefloor.”

A koncepció

“Hiszem, hogy az ember, az emberiesség, a természetesség érzése nagyon fontos eleme minden kapcsolat kialakításának, a táncpartnerek közötti harmónia megteremtésének. Ez az alapelem az, amivel az argentin tangóban is foglalkozunk, miközben tiszteletben tartjuk egymás határait, képességeit és vigyázunk egymás szellemi, érzelmi, fizikai egészségére. Az egyensúly belőlünk fakad és minden apró rezdülésünket közvetíteni tudjuk a partnerünk felé a táncban. A tangó egyik legnagyobb kihívása ennek az érzékeny kommunikációnak a megtanulása, annak elsajátítása, hogy teljes figyelemmel tiszteletben tartsuk ezeket az energiákat. Minden mozdulattal energiát közvetítünk a partnerünk felé. Ez az az energia, ami lehetővé teszi a vezetést és a követést egyaránt. Az első tangólépéseinktől kezdve azt tanuljuk, hogyan tudunk mennél kifinomultabban bánni ezekkel az energiákkal. Ahogy egyre több lépést ismerünk, egyre jobban megismerjük testünk határait is, a korlátokat, az előnyöket és azt, hogy egy-egy hibát hogyan formálhatunk át valami jóvá, vagy hogyan alkothatunk valami egyedit és különlegeset, ami jó érzéssel tölt el bennünket.

Az óráim során hangsúlyt helyezek az egyensúly és a technika fejlesztésére, amely segít a táncosoknak, hogy kényelmesen érezzék magukat a tánc során testben és lélekben egyaránt, fejlesztve magabiztosságukat saját stílusuk kialakításában és képességeikben. Lánytechnika óráimon ugyancsak hangsúlyt fektetek az egyensúlyra, a talaj stabil használatára és a kényelemre, valamint új technikai ötleteket adok, hogy a hölgyek, hogyan mutassák meg nőiességüket az argentin tangóban: hogyan játszanak elegánsan, sikkesen a ritmussal, és hogyan használják lábfejüket játékos, nőies formákban. A másolást egy tanulási fázisnak tekintem, az első lépésnek a saját stílus kialakításában és ez utóbbira biztatom minden meglévő és jövendő tanítványomat. Ahogy anyukám mondta: „Ha csak egy picivel többet értél el az életben, mint én, már nem volt hiába az erőfeszítésem.” A tanításban sincs másként.

A cél, hogy kényelmesen és sikeresen tudj táncolni a világ bármely pontján bárkivel, azáltal, hogy széles repertoárral rendelkezel stílus és lépések tekintetében, és ezek közül szabadon választhatsz a parketten.”

Contact Us

follow us

Mitchell Schwartz Jersey